Hírek

2012. február 23.

 

A titokzatos U-érték

 

A címben szereplő kifejezésre havonta átlagosan 2900 keresés érkezik a google rendszerbe (google keyword-tool szerint), ami kétszerese a „hőszigetelő üveg”-nek. Ez a tény azt igazolja, hogy a kifejezést már nem csak a társadalom egy szűk szakmai rétege ismeri: sok építtető jár utána az általa vásárolni kívánt szerkezetek épületfizikai paramétereinek. És ez jó. Főleg ezeknek a tudatos vásárlóknak szól az alábbi cikk.

 

http://lakjonjol.hu/cikk/fogyasztas-energetika/940-a-titokzatos-u-ertek

 

 

2012. február 3.

 

 

A jelenlegi extrém hidegben egy átlagos lakás fűtésköltsége havi 3-5 ezer forinttal, míg egy átlagos családi házé akár havi 15-20 ezer forinttal is emelkedhet, miközben a hagyományos technológiával épült családi házak átlagos energiaigénye megfelelő vastagságú és minőségű szigeteléssel akár 50-60 százalékkal is csökkenthető lenne.

 

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/5-20_ezerrel_nagyobb_lesz_a_gazszamla_a_hidegben/

 

2011. december 21.

 

Egy független cikk az ablakkorszerűsítésről, melyben az ablakok felújításával elérhető hőszigetelési értékek is szerepelnek. Bár az információk nem a legfrissebbek - az általunk használt új típusú 4-16-4-es fokozottan hőszigetelt üveg még nem szerepel a leírásban - nagyon jó áttekintés az ablakcsere illetve ablakfelújítás témakörben.

 

 

http://videkesgazdasag.hu/index.php?id=a-regi-faablakok-is-jo-hoszigetelove-tehetok

 

 

2011. december 6.

 

Elindult a 2012-es RenoGlas ablakkorszerűsítési program első szakasza közösségi megrendelőink (műemléképületek, óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények, társasházak) részére. A jelentkezéseket 2012. január 15-ig várjuk, az elbírálás és a keret felhasználása folyamatosan történik.

 

 

2011. november 30.

 

"Eleged van a brutál fűtésszámlákból? Tippek a spóroláshoz"

 

http://penzcentrum.hu/energia/eleged_van_a_brutal_futesszamlakbol_tippek_a_sporolashoz.1030649.html

 

 

2011. november 18.

 

 

Az energetikai tanúsítvány a háztartási gépek címkéjéhez hasonló besorolás. Idén még csak az új házakhoz kötelező, jövőre már az eladásra kerülő használtakhoz is meg kell csináltatni.

 

http://index.hu/gazdasag/2011/oko/felcimkezett_otthonok/

 

2011. november 16.

 

Kövessen bennünket itt: http://facebook.com/Renoglas

 

2011. november 16.

 

Nem a közlekedés során, és nem az ipari termelésben használjuk el a legtöbb energiát, hanem otthonainkban: az összes 40%-át. A nagy részét fűtésre és hűtésre, ezért uniós és hazai cél a háztartások energiaigényének visszaszorítása.

 

Link: http://index.hu/gazdasag/2011/oko/szennyezo_otthonaink/

 

 

2011. november 16.

 

A mai naptól kezdve ezen az oldalon híreket adunk a RenoGlas "életében" történő fontosabb eseményekről illetve utólagos hőszigeteléssel, energiamegtakarítással kapcsolatos cikkeket is idézünk. A hírfolyam nem rendszeres időközönként kerül frissítésre, hanem folyamatosan az aktualitásokat követve. 

 

Jó olvasást kívánunk és bízunk benne, hogy hasznos információkat talál majd itt az ablakkorszerűsítés, ablakfelújítás, ablakcsere területéről. 

 

RenoGlas - a faablakokhoz értünk

 

Milyen megoldást keres?