Feladatok nyil Ablakfelújítási lehetőségek nyil RenoGlas ablakfelújítás nyil Árajánlat kérése
ablakcsere 2-5RenoGlas ablakfelújítás a faszerkezet megóvásával

Műhelyünkben fokozottan hőszigetelt üveget rögzítünk az ablakfelújításra kiválasztott szárnyakba melyhez egy diszkrét műanyagfoglalatot alkalmazunk. A keret peremébe hornyot marunk majd szilikontömítést hengerlünk a kialakított résbe.

 

A visszaszállítás után a szárnyakat és a tokot illesztjük, a zárakat beállítjuk, esetenként cseréljük.

 

(Régebbi, de már hőszigetelt üveggel szerelt szerkezetek felújítása is lehetséges – ebben az esetben a vastagabb hőszigetelt üveg, az új típusú tömítés és a zárbeállítás a megoldás.)

 

 

 

 

ablakcsere 2-6Vékony hőszigetelt üveg szerelése lécezéssel

Ezt a módszert a RenoGlas kivételes és indokolt esetben alkalmazza. A megoldás nagyfokú körültekintést igényel, mert gyengítheti a szerkezeteket. 24 mm-es üvegszerkezet használata nem lehetséges.

 

Az ilyen megoldásnál a kereketet elvékonyítjuk és a kialakított „falcba" vékony hőszigetelt üveget szerelünk. Ez az üveg vékonyabb, és mérsékelt hőszigetelő képességű, mint a RenoGlas ablakfelújítás során használt szerkezet.

 

A rögzítés lécezéssel történik. A tömítéseket többnyire utólagosan mart horonyba erősítjük.

.

 

 

 

 

 

ablakcsere 2-7Műanyagfelépítmény szerelése a tokba

Ezt a módszert a RenoGlas nem alkalmazza, mert nem illeszkedik a hagyományos építészeti megoldásokhoz és a szerkezet felesleges lebontásával jár.

 

A módszer lényege, hogy a régi szárnyakat eltávolítják, a vasalatokat levágják vagy kivésik. A kialakított helyre műanyagablak szárnyakat szerelnek különböző burkolásokkal eltüntetve a szerelési helyeket.

 

A külső falsíkhoz elhelyezett szerkezet hőhíd kialakulásához vezethet, ami szintén hátrány. Ebben az esetben inkább javasolt a tejesen új szerkezet beépítése.

 
 
Ablakcsere

Bár nem felújítási módozat és a legtöbb esetben nem is indokolt a teljes csere, mégis szükséges megemlítenünk ezt az eljárást is a teljes kép bemutatásához.. Az új és kiemelkedő minőségű faablakok (bár drágák) sok esetben jó megoldást jelentenek. Fontos tudni, hogy az alapanyagként használt faanyag nem mindig megfelelő minőségű, esetenként pedig a szárítás illetve egyéb előkészítési munkák során fordulnak elő kijavíthatatalan hibák. Ha meg tudunk győződni arról, hogy ilyen probléma nincs a kiválasztott termék esetében és a beépítés is szakszerűen történik, hosszú távra rendezhetjük a nyílászáró korszerűsítés kérdését. Műanyagablakokról nem beszélünk, mert ezt a terméket nem tartjuk jó építészeti megoldásnak a penészedés kockázata, a silány minőségű termékek dömpingje és a hagyományos építészeti formáktól idegen megjelenés miatt.

 

Tovább

 

Milyen megoldást keres?