Ablaktípusok

Kapcsolt gerébtokos ablak

Kapcsolt gerébtokos ablak

A legtöbb családi házban és a régebbi társasházakban szinte kizárólag ezzel a típussal találkozhatunk. Egy ablaknyílásban egy külső és egy belső ablak található, melyek egyrétegű üvegezéssel rendelkeznek és külön nyithatók. Ez a „duplaablak" a RenoGlas ablakfelújítás szempontjából ideálisnak tekinthető szerkezet.

 

 

 

 

 

 

 

ablaktipus 0-9Egyesített szárnyú (Teschauer) ablak

A lakótelepi panelházakban jellemzően ezek a nyílászárok találhatóak. Ezek az ablakok a tokból és az ebbe illeszkedő csavarral összefogott/egyesített szárnyból állnak. A keret egyik felére belülről szerelt pánt és az ellentétes oldalon lévő Teschauer csavar rögzíti össze a két ablakréteget. Ebben az esetben a RenoGlas ablakfelújítás egy megújult formát eredményez, kiváló hőszigetelési paraméterekkel.

 

ablaktipus 2-10Régi hőszigetelt ablak

Az 1980-as évek közepétől kezdve használt régi hőszigetelő szerkezetek hasonlítanak az egyrétegű gerébtokos ablakokhoz, azaz egy ablaknyílásban egy nyílószárny rész található. Természetesen ezek az ablakok valamilyen hőszigetelő üveggel lettek ellátva, azonban sok esetben már nem nyújtják a megfelelő szigetelést. Az üvegek szétnyíltak, elszennyeződtek belülről vagy „csak" vékonyak. Segítünk a felújításban

 

ablaktipus 2-11Műemléképületek

Legszebb és leginkább védelemre szoruló ablakaink. Minden egyes darab érték. Nagy örömünkre szolgál, hogy hazánkban számos műemléképület illetve - pusztán szépsége miatt értéket jelentő - régi ház áll melyek közül többen már dolgozhattunk. Kiemelten fontos, hogy a RenoGlas ablakfelújítás a belső szárnyak átalakítását érinti így az energetikai szempontok és homlokzat változatlanságának elve egyszerre érvényesül. Az ablakoknál gyakran alkalmazott osztók részleges megtartása további részlettel járul hozzá az ablakkarakter megőrzéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyrétegű gerébtokos ablak

Egyszerű szerkezet, az ablak csupán egy tokból és egy réteg nyílózáró szárnyból áll. Ma már nem nagyon gyártott ablaktípus. A nyílászáró csupán egy réteg üveggel rendelkezik. Az olcsó gyártási költséggel szemben álló igen kedvezőtlen energiatakarékossági lehetőségek összességében már rövid távon is nagy energiaráfordítás tesznek szükségessé. RenoGlas ablakfelújítás után az ablak hőszigetelőképessége rendkívüli mértékben megnő.

 

Milyen megoldást keres?